A History Quiz You Can Crush Answers

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. Alexander the Great belonged to which of the following regions?

Choices:
Troy
Babylon
Macedonia
Rome

Right Answer:
Macedonia

Q 2. The European renaissance is associated with which country?

Choices:
Greece
Italy
Germany
France

Right Answer:
Italy

Q 3. In which year was the Battle of Waterloo fought?

Choices:
1805
1822
1799
1815

Right Answer:
1815

Q 4. The Industrial Revolution began in which country?

Choices:
United States of America
Germany
England
Japan

Right Answer:
England

Q 5. The Watergate scandal is linked to which US president?

Choices:
Gerald Ford
Richard Nixon
Ronald Reagan
Jimmy Carter

Right Answer:
Richard Nixon

Q 6. Napoleon was exiled to which of the following island?

Choices:
Canary Islands
St. Helena
St. Elba
Corsica

Right Answer:
St. Helena

Q 7. What country was not a member of the Allied Powers in World War II?

Choices:
Australia
England
Italy
France

Right Answer:
Italy

Q 8. The killing of which leader sparked off World War I?

Choices:
Archduke Franz Ferdinand
Kaiser Wilhem II
Ivan the Terrible
Czar Nicholas II

Right Answer:
Archduke Franz Ferdinand

Q 9. Pompeii City was flattened by the ashes of which volcano?

Choices:
Mount Vesivius
Mount Etna
Mount Tambora
Mount Pelee

Right Answer:
Mount Vesivius

Q 10. In which year did Bangladesh become independent?

Choices:
1973
1975
1969
1971

Right Answer:
1971

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads