Common Phrases Quiz Answers

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. The phrase “ships passing in the night” means?

Choices:
Two people boarding separate ships
Two people who fall in love and get married
Two people fighting each other constantly
Two people going their separate ways after a chance meeting

Right Answer:
Two people going their separate ways after a chance meeting

Q 2. What do we mean when we use the expression “When the rubber hits the road”?

Choices:
When someone rushes headlong into a task
A failed hypothesis
A proposition that is being implemented
Achieving two tasks at the same time

Right Answer:
A proposition that is being implemented

Q 3. “Amateur hour” signifies what kind of quality?

Choices:
A poor one
A priceless one
A strong one
An excellent one

Right Answer:
A poor one

Q 4. A “Cup of Joe” means?

Choices:
A cup of tea
A cupful of sauce
A swig of brandy
A cup of coffee

Right Answer:
A cup of coffee

Q 5. To take a “shot in the dark,” would mean?

Choices:
To not lie, cheat or steal
To risk doing something that may not be successful
To give your best at doing something
To aim accurately at something

Right Answer:
To risk doing something that may not be successful

Q 6. The expression “Bite the bullet” means?

Choices:
Getting over your blues
Taste something that is awful
To admit one’s one guilt
To get something over with because it is unavoidable

Right Answer:
To get something over with because it is unavoidable

Q 7. To “swing for the fences” means?

Choices:
Put in cent per cent effort in something.
To put in a half-effort in something
To avoid someone completely
Not trying anything at all

Right Answer:
Put in cent per cent effort in something.

Q 8. “On the ball” means what?

Choices:
Messing things up
Feeling down
Having a good time
Doing a good job

Right Answer:
Doing a good job

Q 9. “Waiting in the wings,” what exactly it means?

Choices:
Feeling unrequited love for someone
Eating bar food alone
About to board a flight
Waiting for your big opportunity or chance to take place

Right Answer:
Waiting for your big opportunity or chance to take place

Q 10. What does “bells and whistles” signify?

Choices:
Navy ships docking.
Surrendering enemies
Embellishments that are often needless
Church-sponsored sports events

Right Answer:
Embellishments that are often needless

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads