Daily Challenge Quizdiva

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

This Quiz Changes automatically the order and the kind of Questions, So we have in this post 65 Questions with Answers, Please search for your Answers one by one.

Q 1. WHAT IS THE MOST COMMON ELEMENT IN THE EARTH’S ATMOSPHERE?

Choices:

Nitrogen
Carbon Dioxide
Oxygen
Argon

Right Answer:
Nitrogen

Q 2. ALEKTOROPHOBIA IS A FEAR OF WHAT?

Choices:

Lightning
Electricity
Chickens
Clouds

Right Answer:
Chickens

Q 3. TRUE OR FALSE: DIAMOND IS HARDER THAN GRANITE.

Choices:

True
False

Right Answer:
True

Q 4. WHAT IS THE NAME OF THE THIRD CO-FOUNDER OF APPLE WHO WORKED WITH STEVE JOBS AND STEVE WOZNIAK?

Choices:

Jeff Bezos
Bill Gates
Ronald Wayne
John Gray

Right Answer:
Ronald Wayne

Q 5. SOME MONTHS HAVE 31 DAYS, OTHERS HAVE 30 DAYS. HOW MANY HAVE 28 DAYS?

Choices:

1
2
12
31

Right Answer:
12

Q 6. WHAT IS THE NAME OF THE EXPERIMENT THAT PROVED THAT OBSERVING PARTICLES AFFECT HOW THEY BEHAVE?

Choices:

Cavendish Experiment
Double Slit Experiment
Cosmic Proton Behavior
Obscura Electron Experiment

Right Answer:
Double Slit Experiment

Q 7. IN GREEK MYTHOLOGY, WHAT ANIMAL FORM DID ZEUS TRANSFORM INTO WHEN HE SEDUCED EURYMEDOUSA?

Choices:

bull
serpent
eagle
ant

Right Answer:
ant

Q 8. IN THE BIBLE, WHO HAD THE DREAM ABOUT A WARNING FROM GOD TO BACK OFF ABRAHAM’S WIFE?

Choices:

Joseph
Jacob
Abimelech
Laban

Right Answer:
Abimelech

Q 9. FREDDIE MERCURY DIED IN WHICH YEAR?

Choices:

1991
1993
1989
1994

Right Answer:
1991

Q 10. WHAT IS THE COLOR OF A LOBSTER’S BLOOD?

Choices:

blue
red
green
yellow

Right Answer:
blue

Q 11. HOW MANY SIDES DOES A SNOWFLAKE HAVE?

Choices:

6
8
10
12

Right Answer:
6

Q 12. HOW MANY VALVES DOES A TRUMPET HAVE?

Choices:

3
4
8
16

Right Answer:
3

Q 13. WHAT IS THE EQUATORIAL DIAMETER OF EARTH?

Choices:

12,756 kilometers
10,3654 kilometers
16,407 kilometers
24,822 kilometers

Right Answer:
12,756 kilometers

Q 14. WHAT ARE THE FIRST THREE PERFECT NUMBERS?

Choices:

1, 3, 5
2, 12, 368
3, 10, 297
6, 28, 496

Right Answer:
6, 28, 496

Q 15. HOW MANY TIMES CAN YOU SUBTRACT 10 FROM 100?

Choices:

ten
nine
one hundred
just once

Right Answer:
just once

Q 16. WHAT DID ALFRED NOBEL INVENT IN THE 1800S?

Choices:

dynamite
clock
dictionary
horse carriage

Right Answer:
dynamite

Q 17. WHAT IS PHILEMATOLOGY?

Choices:

the science of sex
the science of kissing
the science of relationships
the science of fighting

Right Answer:
the science of kissing

Q 18. WHAT DO YOU CALL THE PHOBIA OF DOGS?

Choices:

doggophobia
elurophobia
gamophobia
cynophobia

Right Answer:
cynophobia

Q 19. WHERE IN SPACE CAN YOU FIND THE ‘SEA OF TRANQUILITY’?

Choices:

Jupiter
Mars
Venus
Moon

Right Answer:
Moon

Q 20. WHO WAS THE FIRST EVER PALEONTOLOGIST TO DISCOVER DINOSAUR FOSSIL?

Choices:

Trevor Valle
William Buckland
James Hall
Gideon Mantell

Right Answer:
Gideon Mantell

Q 21. WHAT’S THE OLDEST CONTINUOUSLY INHABITED CITY IN THE WORLD?

Choices:

Athens, Greece
Damascus, Syria
Istanbul, Turkey
Cairo, Egypt

Right Answer:
Damascus, Syria

Q 22. WHAT WAS THE FIRST EVER MOTION-PICTURE FILM?

Choices:

Roundhay Garden Scene
The Execution of Mary Stuart
Carmencita
Pantomimes Lumineuses

Right Answer:
Roundhay Garden Scene

Q 23. WHICH PRINCIPALITY DID CHARLES VI CREATED IN 1719?

Choices:

Luxembourg
Monaco
San Clarins
Lichtenstein

Right Answer:
Lichtenstein

Q 24. WHAT IS THE NAME OF THE ORGANIZATION THAT ESTABLISHED A NEW AFRICAN COLONY HOME FOR FREED SLAVES IN 1822?

Choices:

United Nations
World Health Organization
American Colonization Society
Freedom Organization Inc.

Right Answer:
American Colonization Society

Q 25. WHO WAS THE SECOND PHARAOH WHO CONTINUED WITH THE CONSTRUCTION ON THE PYRAMIDS OF GIZA?

Choices:

Pharaoh Khafre
Pharaoh Khufu
Pharaoh Menkaure
Pharaoh Tut

Right Answer:
Pharaoh Khafre

Q 26. WHAT’S THE NAME OF THE ASTRONOMER WHO PRODUCED THE DRAKE EQUATION IN THE 1960S?

Choices:

Norman J. Drake
Drake Bell
Frank Drake
Charles Drake

Right Answer:
Frank Drake

Q 27. What is aA SUPERNOVA?

Choices:

unidentified galaxy
black hole
explosion of a star
a huge star

Right Answer:
explosion of a star

Q 28. IN GREEK MYTHOLOGY, WHO IS THE GODDESS OF AGRICULTURE?

Choices:

Rha
Demeter
Hermes
Cersei

Right Answer:
Demeter

Q 29. WHICH IS THE SMALLEST NATION IN THE AMERICAS?

Choices:

Hawaii
St. Kitts and Nevis
Barbados
Turks and Caicos

Right Answer:
St. Kitts and Nevis

Q 30. WHAT NUMBER BELOW IS THREE MORE THAN ONE-FIFTH OF ONE-TENTH OF ONE-HALF OF 5,000?

Choices:

53
35
2,300
1,100

Right Answer:
53

Q 31. WHEN IS 99 MORE THAN 100?

Choices:

never
in outer space
in Russia
on the microwave

Right Answer:
on the microwave

Q 32. WHO WAS THE FIRST AUTHOR TO USE A TYPEWRITER TO WRITE A NOVEL?

Choices:

Charles Dickens
Mark Twain
J.D. Salinger
Ernest Hemingway

Right Answer:
Mark Twain

Q 33. WHAT IS INFINITY PLUS INFINITY?

Choices:

2X infinity
infinity
zero
limitless

Right Answer:
infinity

Q 34. WHICH OF THE CAR BRANDS BELOW DID JAMES BOND NEVER DRIVE IN HIS FILMS?

Choices:

Toyota
Bentley
Ford
Acura

Right Answer:
Acura

Q 35. HOW MANY NEURONS DOES THE AVERAGE HUMAN BRAIN HAVE?

Choices:

1 million
16 million
86 billion
210 trillion

Right Answer:
86 billion

Q 36. WHAT IS THE CLASSICAL SYMPHONY MUSIC THAT ASTRONAUT NEIL ARMSTRONG TOOK WITH HIM DURING THE APOLLO MISSION?

Choices:

Ludwig van Beethoven’s Symphony No. 5
Mozart’s Symphony No. 40
Brahm’s Symphony No. 3
Antonín Dvořák’s Symphony No. 9

Right Answer:
Antonín Dvořák’s Symphony No. 9

Q 37. WHERE IS BRADLEY INTERNATIONAL AIRPORT?

Choices:

New Jersey
Mississippi
North Dakota
Connecticut

Right Answer:
Connecticut

Q 38. WHAT WAS THAILAND’S OFFICIAL NAME BEFORE 1939?

Choices:

Burma
Randu
Ceylon
Siam

Right Answer:
Siam

Q 39. WHERE IS THE NIZHNYAYA TUNGUSKA RIVER LOCATED?

Choices:

Amazon
Greenland
Siberia
Thailand

Right Answer:
Siberia

Q 40. WHERE DID J.K. ROWLING WRITE THE VERY FIRST HARRY POTTER NOVEL?

Choices:

in her Malibu vacation home
Elephant House cafe in Edinburgh
Hotel The Savoy in London
Coffee Alchemy in Sydney

Right Answer:
Elephant House cafe in Edinburgh

Q 41. PETER’S MOM HAS FOUR CHILDREN. THEIR NAMES ARE APRIL, MAY, JUNE AND ______?

Choices:

July
August
John
Peter

Right Answer:
Peter

Q 42. HOW MANY GRAMS OF POLONIUM 210 IS ENOUGH TO KILL A PERSON?

Choices:

100 grams
210 grams
1 microgram
1,000 micrograms

Right Answer:
1 microgram

Q 43. HOW DO YOU SAY GOODBYE IN AFRIKAANS?

Choices:

Namaste
Danke
Mabuhay
Totsiens

Right Answer:
Totsiens

Q 44. WHAT DO YOU CALL A GROUP OF JELLYFISH?

Choices:

school
squad
smack
herd

Right Answer:
smack

Q 45. HOW MANY BONES ARE IN AN ELEPHANT’S TRUNK?

Choices:

2
0
12
42

Right Answer:
0

Q 46. IN WHICH YEAR OF THE FIRST WORLD WAR DID GERMANY DECLARE WAR ON RUSSIA AND FRANCE?

Choices:

1901
1930
1914
1945

Right Answer:
1914

Q 47. WHAT IS THE FASTEST HUMAN SENSE?

Choices:

eyesight
touch
hearing
smell

Right Answer:
hearing

Q 48. WHAT WAS THE UNSOLVED CASE WHERE 9 SKI HIKERS DIED MYSTERIOUSLY IN THE MOUNTAINS OF RUSSIA?

Choices:

Ten-Day Ski Nightmare
Disappearance in Guanabara
The Incident at Dyatlov Pass
Camp Voynich Horror

Right Answer:
The Incident at Dyatlov Pass

Q 49. WHAT IS THE NAME OF THE MOST POISONOUS BRITISH MUSHROOM?

Choices:

Death Cap
Terror Shroom
Evil Cap
Poison Umbrella

Right Answer:
Death Cap

Q 50. IN BALLET, WHAT IS ALLONGÉ?

Choices:

to lengthen
jump high
split in the air
turn twice

Right Answer:
to lengthen

Q 51. HOW MUCH WAS STOLEN ON THE FIRST BANK ROBBERY AT CLAY COUNTY SAVINGS ASSOCIATION?

Choices:

$10,000
$120,000
$3,500
$60,000

Right Answer:
$60,000

Q 52. WHAT’S THE NAME OF THE GREAT DANE WHO FLEW NEXT TO HIS MASTER TO ACCOMPANY HIM ON HIS MISSIONS DURING WORLD WAR I?

Choices:

Moritz
Baron
Felix
Peanut

Right Answer:
Moritz

Q 53. WHERE CAN YOU FIND MICHELANGELO’S SCULPTURE OF DAVID?

Choices:

Florence
Milan
Paris
Vatican

Right Answer:
Florence

Q 54. DURING WHICH WAR WAS THE STAR SPANGLED BANNER WRITTEN?

Choices:

War of 1812
World War I
World War II
Civil War

Right Answer:
War of 1812

Q 55. WHAT DO YOU CALL THE STATE OF MATTER THAT IS LOW DENSITY DILUTE GAS COOLED TO ALMOST ZERO TEMPERATURE?

Choices:

Boiling Point
Plasma
Quark-Gluon Plasma
Bose–Einstein Condensate

Right Answer:
Bose–Einstein Condensate

Q 56. WHAT COUNTRY WAS CHE GUEVARA KILLED IN?

Choices:

Cuba
Spain
Brazil
Bolivia

Right Answer:
Bolivia

Q 57. WHAT YEAR DID THE BERLIN WALL COME DOWN?

Choices:

1983
1989
1985
1990

Right Answer:
1989

Q 58. WHAT IS M IN E=MC2?

Choices:

major
minor
meteor
mass

Right Answer:
mass

Q 59. HOW MANY DIFFERENT WAYS CAN YOU PRONOUNCE ‘OUGH’?

Choices:

2
5
6
9

Right Answer:
9

Q 60. WHAT SONG KNOCKED ‘ONE SWEET DAY’ OFF THE NUMBER 1 SPOT IN THE 90S?

Choices:

Because You Loved Me
Genie in a Bottle
Wannabe
Baby One More Time

Right Answer:
Because You Loved Me

Q 61. WHAT’S THE MAXIMUM SPEED OF AN ACCELERATED GRAPHICS PORT 3.5 ?

Choices:

2133 mb/s
133 mb/s
266 mb/s
1066 mb/s

Right Answer:
2133 mb/s

Q 62. WHAT DOES THE WORD ‘ASTRONAUT’ MEAN IN GREEK LANGUAGE?

Choices:

space soldier
man of the cosmos
universal man
star sailor

Right Answer:
star sailor

Q 63. WHO WAS WRONGLY ACCUSED FOR STARTING THE GREAT CHICAGO FIRE IN 1871?

Choices:

Dan Woodsworth
Federico Lombardo
Catharine O’Leary
Napoleon St. Clair

Right Answer:
Catharine O’Leary

Q 64. WHICH MONTH DO PEOPLE SLEEP LESS?

Choices:

January
February
November
December

Right Answer:
February

Q 65. WHAT IS THE MATHEMATICAL THEOREM STATING THAT THERE ARE ALWAYS UNPROVABLE STATEMENTS?

Choices:

Godel’s Incompleteness Theorem
The Continuum Hypothesis
The Four Color Theorem
Proof Paradox Theorem

Right Answer:
Godel’s Incompleteness Theorem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads