The Memorial Day Quiz Gimmemore

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. Which flowers are typically associated with Memorial Day?

Choices:

Yellow roses
Red poppies
Violets
White peonies

Right Answer:
Red poppies

Q 2. Which state was the first to officially recognize Memorial Day?

Choices:

Pennsylvania
New York
Massachusetts
Delaware

Right Answer:
New York

Q 3. At 3 p.m. local time on Memorial Day, Americans should have a moment of silence, or, listen to which song?

Choices:

The Star Spangled Banner
God Bless the USA
Taps
The Battle Hymn of the Republic

Right Answer:
Taps

Q 4. Which state was the first to secede from the United States?

Choices:

Texas
Georgia
Mississippi
South Carolina

Right Answer:
South Carolina

Q 5. What was the name of the battle which began the Civil War?

Choices:

First Battle of Bull Run
Battle of Shiloh
Battle of Gettysburg
Battle of Fort Sumter

Right Answer:
Battle of Fort Sumter

Q 6. Where did Robert E. Lee surrender in 1865?

Choices:

Vicksburg
Shiloh
Manassas
Appomattox

Right Answer:
Appomattox

Q 7. Who was president when the Civil War began?

Choices:

Thomas Jefferson
John Quincy Adams
James Buchanan
Abraham Lincoln

Right Answer:
Abraham Lincoln

Q 8. Which word is missing from the Gettysburg Address?

Choices:

Independence
Love
Faith
Liberty

Right Answer:
Liberty

Q 9. Which Amendment to the United States Constitution abolished slavery at the end of the Civil War?

Choices:

Twelfth Amendment
Third Amendment
Nineteenth Amendment
Thirteenth Amendment

Right Answer:
Thirteenth Amendment

Q 10. How many enslaved people were freed as a result of the Civil War?

Choices:

90,000
2 million
400,000
4 million

Right Answer:
4 million

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads