Summer Trivia Quiz QuizFactory

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. When typically is the date for the first day of summer?

Choices:

July 21st
June 21st

Right Answer:
June 21st

Q 2. What movie did Steven Spielberg direct that takes place in summer time, involving a shark tormenting a small Cape Town?

Choices:

Jaws
Dawn of the Planet of the Apes

Right Answer:
Jaws

Q 3. What year was the first beach ball invented?

Choices:

1938
1976

Right Answer:
1938

Q 4. What is usually the most sold item in the summer?

Choices:

Swimsuits
Hats

Right Answer:
Swimsuits

Q 5. What was the first ice cream flavour?

Choices:

Chocolate
Vanilla

Right Answer:
Vanilla

Q 6. The Fourth of July signifies which historical event in American History?

Choices:

The signing of the Declaration of Independence
The end of the war

Right Answer:
The signing of the Declaration of Independence

Q 7. During the heat of the summer, the iron parts of the Eiffel Tower expands, making the tower grow more than 6 inches, true or false?

Choices:

False
True

Right Answer:
True

Q 8. Which Walt Disney character’s first words were ‘Hot Dog!’

Choices:

Mickey Mouse
Donald Duck

Right Answer:
Mickey Mouse

Q 9. Salt Water Taffy was first created by accident, true or false?

Choices:

True
False

Right Answer:
True

Q 10. Which is the correct opening line from Grease’s ‘Summer Nights’?

Choices:

Summer loving had me a blast.
Last year’s loving had me a blast.

Right Answer:
Summer loving had me a blast.

Q 11. Who met and fell in love with Marge Bouvier at a summer camp in 1974?

Choices:

Homer Simpson
Ronald Reagan

Right Answer:
Homer Simpson

Q 12. Shall I compare thee to a summer’s day is the first line from which William Shakespeare sonnet?

Choices:

Sonnet 12
Sonnet 18

Right Answer:
Sonnet 18

Q 13. In what fictional seaside town is the sitcom Home and Away based?

Choices:

Spring Bay
Summer Bay

Right Answer:
Summer Bay

Q 14. Who sung the song Summer, which received many nominations for Brit Awards in 2015?

Choices:

Calvin Harris
Will.I.AM

Right Answer:
Calvin Harris

Q 15. London have hosted the Summer Olympic Games twice, true or false?

Choices:

False
True

Right Answer:
True

Q 16. By what name is the character Puck also known as in the Shakespeare play A Midsummer Night’s Dream?

Choices:

Robin Goodfellow
Robin Skinner

Right Answer:
Robin Goodfellow

Q 17. What are considered to be the summer signs of the Zodiac?

Choices:

Gemini, Cancer and Leo
Aries, Taurus, Virgo

Right Answer:
Gemini, Cancer and Leo

Q 18. What is the Guinness World Record for the longest Barbecue ever recorded?

Choices:

75 hours
80 hours

Right Answer:
80 hours

Q 19. True or false, Watermelon consists of over 90% water?

Choices:

False
True

Right Answer:
True

Q 20. What is the longest continuous beach in America?

Choices:

Muscle Beach, CA
Long Beach, WA

Right Answer:
Long Beach, WA

Q 21. The month of June is named after a Greek Goddess, true or false?

Choices:

False
True

Right Answer:
False

Q 22. In which city is the Ice Cream Sandwich, believed to have be invented?

Choices:

New York City
London

Right Answer:
New York City

Q 23. Which U.S. President’s daughter celebrates a birthday on the Fourth of July?

Choices:

Chelsea Clinton
Malia Obama

Right Answer:
Malia Obama

Q 24. What is the traditional birthstone for the month of August?

Choices:

Peridot
Topaz

Right Answer:
Peridot

Q 25. According to the U.S. agricultural statistics these two vegetables have more sales in the month of August compared to all year combined, what vegetables are they?

Choices:

Turnips and Squash
Corn and Squash

Right Answer:
Corn and Squash

Q 26. According to the U.S hospital statistics, what summer recreational activity claims the least number of injuries and fatalities each year?

Choices:

Skinny dipping
Swimming in a pool

Right Answer:
Skinny dipping

Q 27. What is considered to be the most popular selling grilling meat throughout the summer?
Choices:

Hamburgers
Hotdogs

Right Answer:
Hotdogs

Q 28. In Alice’s Adventures in Wonderland, what was done all on a summer’s day?

Choices:

The Queen of Spades went to Spain
The Queen of Hearts made some tarts

Right Answer:
The Queen of Hearts made some tarts

Q 29. How is the singer La Donna Gaynes, better known?

Choices:

Donna Summer
Donna Autumn

Right Answer:
Donna Summer

Q 30. The film titled Summersby starred actor Richard Gere and which actress?

Choices:

Sandra Oh
Jodie Foster

Right Answer:
Jodie Foster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads