The America Trivia Quiz QuizFactory

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

1. What event do Americans celebrate on the 4th of July?

Choices:

Official signing of the Declaration of Independence
George Washington’s birthday
The beginning of the American Revolution
Formal adoption of the Declaration of Independence

Right Answer:
Formal adoption of the Declaration of Independence

2. How many branches of government are there in the United States?

Choices:

1
2
3
4

Right Answer:
3

3. What is the most populated city in America?

Choices:

Los Angeles
Boston
New York City
Dallas

Right Answer:
New York City

4. What is the national bird for America?

Choices:

Cardinal
Falcon
Eagle
Bluejay

Right Answer:
Eagle

5. How many states are there?

Choices:

40
41
50
51

Right Answer:
50

6. Who had the longest tenure as President of USA?

Choices:

Herbert Hoover
George W Bush
John Adams
Franklin Roosevelt

Right Answer:
Franklin Roosevelt

7. What is the biggest lake in America?

Choices:

Lake Michigan
Lake Superior
The Great Salt Lake
Lake Ontario

Right Answer:
Lake Superior

8. What bird did Benjamin Franklin suggest be on the US national seal?

Choices:

Eagle
Turkey
Finch
Sandhill Crane

Right Answer:
Turkey

9. Who did not sign the Original Declaration of Independence?

Choices:

John Adams
Benjamin Franklin
George Washington
Sam Adams

Right Answer:
George Washington

10. What ship did they raid in the Boston Tea party?

Choices:

The Eleanor
Dartmouth
The Beaver
all of the above

Right Answer:
all of the above

11. What country was not directly involved in the war of 1812?

Choices:

Britain
France
Canada
United States

Right Answer:
France

12. How much did the United States pay for the Louisiana?

Choices:

$15 million
$10 million
$20 million
$100 million

Right Answer:
$15 million

13. When did Hawaii become a state?

Choices:

1958
1959
1960
1961

Right Answer:
1959

14. This president gave us interstate freeways. Who was he?

Choices:

Harry S Truman
Dwight D Eisenhower
William McKinley
Benjamin Harrison

Right Answer:
Dwight D Eisenhower

15. What was America’s first cash crop?

Choices:

Hemp
Corn
Tobacco
Cotton

Right Answer:
Tobacco

16. What did these two men invent?

Choices:

Helicopter
Gyroplane
Airplane
Glider

Right Answer:
Airplane

17. What was America’s first national park?

Choices:

Sedona
Yosemite
Yellowstone
Grand Canyon

Right Answer:
Yellowstone

18. What was america’s first constitution called?

Choices:

the constitution
the articles of confederation
Constitutional congress
the articles of america

Right Answer:
Constitutional congress

19. Who invented the american flag?

Choices:

Betsy Ross
Dianne Sawyer
Abigail Adams
Sybil Ludington

Right Answer:
Betsy Ross

20. What divides Alaska from the rest of the USA?

Choices:

British Columbia
Russia
Ontario
France

Right Answer:
British Columbia

21. The Missouri joins the Mississippi just north of which city?

Choices:

Chicago
St. Louis
Denver
New York City

Right Answer:
St. Louis

22. In what year did Columbus discover America?

Choices:

1414
1812
1500
1492

Right Answer:
1492

23. Which country was the first to recognize the new country of The United States of America?

Choices:

France
Morocco
England
Turkey

Right Answer:
Morocco

24. In what year did congress establish Independence Day as a national holiday?

Choices:

1770
1870
1970
1800

Right Answer:
1870

25. Where was the Declaration of Independence signed?

Choices:

Independence Hall, Philadelphia
Independence Hall, New York City
Capitol Building, Boston
Capitol Building, Washington DC

Right Answer:
Independence Hall, Philadelphia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads