A Simple Game of Cards VideoFacts

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. The goal of the game is to lose your cards. You can play any card that matches either the colour or the symbol of the top card in the discard pile (A or C in the example below). If none of the cards in your hand match, you have to draw a new card.

Choices:

Next

Right Answer:
Next

Q 2. Special cards: When the Reverse Card is played, the direction of play changes. The Skip Card forces the next player to forfeit their turn unless they can counter with another Skip Card. Both cards can be played if they match the colour or the symbol on the top card of the discard pile.

Choices:

Next

Right Answer:
Next

Q 3. Special cards: The Wild Card matches all regular cards (NOT Reverse, Skip or Wild +4 cards). You pick the next colour to be played. The same applies to the Wild +4 Card; in addition, the next player must draw four cards and skip their turn. Wild +4 can ONLY be played when no other cards in your hand match the top card of the discard pile.

Choices:

Got it? Let’s play!

Right Answer:
Got it? Let’s play!

Q 4. Which card can you play here?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 5. Which card would you play in this situation?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
A

Q 6. What is your best move?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 7. What would you play next?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 8. Which card would you play here?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 9. Let’s test your attentiveness: Which colour hasn’t appeared yet and is not part of the game?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 10. Which of these cards does not belong to the game?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 11. What would you play next?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 12. What’s your best move here?

Choices:

A or D
Draw a card
Only B
C or B

Right Answer:
Draw a card

Q 13. What would be your next move?

Choices:

A
B
C
D
E
Draw a card

Right Answer:
Draw a card

Q 14. This is your hand in a game against just one other opponent. What’s your next best move?

Choices:

A
B
C
D
E
Draw a card

Right Answer:
A / C

Q 15. Again, you’re playing against just one other opponent. What’s your best move here?

Choices:

A
B
C
D
E
F

Right Answer:
A / C

Q 16. Which card could you play here?

Choices:

Draw a card
A or B
A or D
Only A
Only C
Only D

Right Answer:
A or D

Q 17. What card should you play here?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 18. Which card should you play?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 19. Take a look at your hand. You’re playing against an opponent who has just one card left. What would you play next?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 20. What’s your best option here?

Choices:

Only A
Only B
Only C
Only D
Draw a card
B or C

Right Answer:
Only B

Q 21. Which card can’t you play here?

Choices:

A
B
C
D
E
F

Right Answer:
A

Q 22. Which cards could you play here?

Choices:

A and C
A, C, E, and F
B and D
A, B, D, and F
C and E
All of them

Right Answer:
All of them

Q 23. You have now encountered every kind of card in the game – but have you been paying attention? Which of these cards is somewhat off?

Choices:

A
B
C
D
E
All cards are legit

Right Answer:
E

Q 24. Which card beats the other?

Choices:

A beats B
B beats A
Either beats the other
Neither beats the other

Right Answer:
B beats A

Q 25. It’s Player 1’s turn. Who will win the game?

Choices:

Player 1
Player 2

Right Answer:
Player 1

Q 26. It’s Player 2’s turn to play a card. Who will win this game?

Choices:

Player 1
Player 2

Right Answer:
Player 2

Q 27. Your opponent can’t see your hand. Which card should you play?

Choices:

Only A
Only C
A or C
Draw a card

Right Answer:
Only A

Q 28. It’s Player 1’s turn now. Who wins? Remember: The players can’t see each other’s hand.

Choices:

Player 1
Player 2

Right Answer:
Player 1

Q 29. Your opponent is playing with open cards, your cards are covered. It’s your turn. What would be your best move?

Choices:

A
B
C
Draw a card

Right Answer:
B

Q 30. Again, you can see your opponent’s hand, but they cannot see yours. It’s your turn. Which card is the safest to play for a quick win?

Choices:

Only A
Only B
Only C
B or C
A, B, or C
Draw a card

Right Answer:
B or C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads