Math Trivia #1 TriviaBandit

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. Let´s warm up…how much is 2 x 2 ÷ 2

Choices:

1
4
5
2

Right Answer:
2

Q 2. How much is 24 + 36 x 5

Choices:

156
300
204
185

Right Answer:
204

Q 3. In Roman Numerals, what does XL equate to?

Choices:

90
15
60
40

Right Answer:
40

Q 4. What is the area of a circle with a diameter of 20 inches if π= 3.1415?

Choices:

380.1215 INCHES
3141.5 INCHES
314.15 INCHES
1256.6 INCHES

Right Answer:
314.15 INCHES

Q 5. What is the square root of 49?

Choices:

4
9
6
7

Right Answer:
7

Q 6. How many sides does a trapezium have?

Choices:

6
4
5
3

Right Answer:
4

Q 7. Which Greek letter is used to signify summation?

Choices:

DELTA
ALPHA
SIGMA
OMEGA

Right Answer:
SIGMA

Q 8. Continue this pattern: 144, 121, 100, 81, 64

Choices:

54
32
42
49

Right Answer:
49

Q 9. Which of these is a perfect number?

Choices:

36
6
102
9

Right Answer:
6

Q 10. How many sides of equal length does an isosceles triangle have?

Choices:

3
0
2
1

Right Answer:
2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads