Math Trivia Quiz #2 TriviaBandit

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. What is the correct order of operations for solving equations?

Choices:

ADDITION, MULTIPLICATION, DIVISION, SUBTRACTION, ADDITION, PARENTHESES
PARENTHESES, EXPONENTS, MULTIPLICATION, DIVISION, ADDITION, SUBTRACTION
PARENTHESES, EXPONENTS, ADDITION, SUBSTRACTION, MULTIPLICATION, DIVISION
THE ORDER IN WHICH THE OPERATIONS ARE WRITTEN.

Right Answer:
PARENTHESES, EXPONENTS, MULTIPLICATION, DIVISION, ADDITION, SUBTRACTION

Q 2. Which of these numbers is greater?

Choices:

50 X 0.2 X 5
100 X 0.09
1 X 10
49

Right Answer:
50 X 0.2 X 5

Q 3. How many sides does an Hexagon have?

Choices:

5
7
8
6

Right Answer:
6

Q 4. Ted pays $2.25 for a one fourth of a yard of fabric. How much does a yard of fabric cost?

Choices:

9
6.75
5.25
4.5

Right Answer:
9

Q 5. Solve this: (34 + 26) x 4 + 18

Choices:

1320
678
312
222

Right Answer:
222

Q 6. What is the sum of these numbers: -10, -4, -6, 2

Choices:

-18
-22
14
22

Right Answer:
-18

Q 7. The sum of 5x + 2y and 2x – y is:

Choices:

7X + Y
7X + 2Y
3X + 2Y
3X + Y

Right Answer:
7X + Y

Q 8. What is the name of an angle equal to 90°?

Choices:

PERFECT ANGLE
RIGHT ANGLE
STRAIGHT ANGLE
OPEN ANGLE

Right Answer:
RIGHT ANGLE

Q 9. Anna is 54 years old and her mother is 80, how many years ago was Anna’s mother three times her age?

Choices:

41 YEARS AGO
49 YEARS AGO
28 YEARS AGO
30 YEARS AGO

Right Answer:
41 YEARS AGO

Q 10. What is the square root of 144?

Choices:

14
22
12
13

Right Answer:
12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads