Mythology Trivia #1 TriviaBandit

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. In Greek mythology, who was the King of Gods? PHONE?

Choices:

Zeus
Hermes
Poseidon
Apollo

Right Answer:
Zeus

Q 2. Who was the only Greek god that kept the same name in Roman mythology?

Choices:

Demeter
Zeus
Apollo
Athena

Right Answer:
Apollo

Q 3. Who was the Greek god of blacksmiths?

Choices:

Vulcan
Dyntos
Hephaestus
Argatus

Right Answer:
Hephaestus

Q 4. Who was the Roman god of fire?

Choices:

Vulcan
Jupiter
Mercury
Apollo

Right Answer:
Vulcan

Q 5. In most traditions, who was the wife of Zeus?

Choices:

Hestia
Hera
Athena
Aphrodite

Right Answer:
Hera

Q 6. Which mythological creature is half-man and half-horse?

Choices:

Pegasus
Centaur
Gorgon
Minotaur

Right Answer:
Centaur

Q 7. Poseidon was the Greek god of what?

Choices:

Fire
The Sun
The Sea
War

Right Answer:
The Sea

Q 8. Who was the Roman god of war?

Choices:

Juno
Apollo
Jupiter
Mars

Right Answer:
Mars

Q 9. Who was the god of wine in Greek mythology?

Choices:

Hephaestus
Apollo
Demeter
Dionysus

Right Answer:
Dionysus

Q 10. A minotaur is a mythological creature half-man and half what?

Choices:

Eagle
Bull
Horse
Cow

Right Answer:
Bull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads