US Citizenship QuizFactory

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. What is the day called that Americans celebrate on the 4th of July?

Choices:

Independence day
Christmas Day

Right Answer:
Independence day

Q 2. What is the title of America’s national anthem?

Choices:

The Star-Spangled Banner
God Save the Queen

Right Answer:
The Star-Spangled Banner

Q 3. What is the name given to the first 10 amendments of the US Constitution?

Choices:

The Bill of Rights
The Bill of Sale

Right Answer:
The Bill of Rights

Q 4. Who was the first president of the United States of America?

Choices:

George Washington
Bruce Lee

Right Answer:
George Washington

Q 5. What is written at the beginning of the Constitution?

Choices:

We the people
We know their truths

Right Answer:
We the people

Q 6. In the First Amendment there is one right/freedom that is guaranteed, what is it?

Choices:

Religion
Voting

Right Answer:
Religion

Q 7. Why is there 13 stripes on the U.S flag?

Choices:

To represent the 13 original colonies
13 is Taylor Swift’s lucky number

Right Answer:
To represent the 13 original colonies

Q 8. What is the name of the highest court in the United States?

Choices:

The Supreme Court
The Super Important Court

Right Answer:
The Supreme Court

Q 9. What is the date of the final day on which you can send in federal tax forms?

Choices:

April 15th
May 20th

Right Answer:
April 15th

Q 10. Where in the United States is the Statue of Liberty found?

Choices:

New York City
California

Right Answer:
New York City

Q 11. What is the capital of the United States?

Choices:

New Jersey
Washington, DC

Right Answer:
Washington, DC

Q 12. What was the name of the piece of territory that the United States brought from France in 1803?

Choices:

Louisiana Territory
French Territory

Right Answer:
Louisiana Territory

Q 13. How many times can you run for senate?

Choices:

There is no limit
4 times

Right Answer:
There is no limit

Q 14. Who is considered to be the ‘Father of our country’

Choices:

George Washington
Alexander Hamilton

Right Answer:
George Washington

Q 15. What was the name of the war that was fought between the North and South in the 1800s?

Choices:

The Civil War
The War of Independence

Right Answer:
The Civil War

Q 16. In a situation where the President and the Vice President cannot serve, who is elected as president?

Choices:

Whoever the people want
The Speaker of the House

Right Answer:
The Speaker of the House

Q 17. One of these was not one of the original 13 colonies, which one is it?

Choices:

California
New Hampshire

Right Answer:
California

Q 18. Which of these is included in the Bill of Rights?

Choices:

The right to bear arms
The right to vote

Right Answer:
The right to bear arms

Q 19. Who wrote the original Declaration of Independence

Choices:

Thomas Jefferson
Alexander Hamilton

Right Answer:
Thomas Jefferson

Q 20. How many active members are there in the House of Representatives?

Choices:

435
20

Right Answer:
435

Q 21. Which of these two is not one of the major branches of government?

Choices:

Media
Legislative

Right Answer:
Media

Q 22. What is the judicial branch responsible for?

Choices:

Understands the law
Declares independence

Right Answer:
Understands the law

Q 23. Which of these two is considered not to be a national U.S holiday?

Choices:

Independence Day
Boxing Day

Right Answer:
Boxing Day

Q 24. Who is the acting Chief of Justice at the moment?

Choices:

John Roberts
Donald Trump

Right Answer:
John Roberts

Q 25. How long is a term?

Choices:

6 Years
21 Years

Right Answer:
6 Years

Q 26. Which out of the two is not a territory of the U.S?

Choices:

Greenland
Puerto Rico

Right Answer:
Greenland

Q 27. Which month do the people of the United States vote for their president?

Choices:

November
May

Right Answer:
November

Q 28. Which one of these two states borders Mexico?

Choices:

California
Boston

Right Answer:
California

Q 29. Which of these states borders Canada?

Choices:

North Dakota
Iowa
California
Wisconsin

Right Answer:
North Dakota

Q 30. What was the name of the movement in the 1960s that fought against racial discrimination?

Choices:

Civil Rights Movement
Independence Movement

Right Answer:
Civil Rights Movement

Q 31. In the U.S how old do you have to be to vote?

Choices:

18
21

Right Answer:
18

Q 32. When a U.S senator is elected, who do they represent?

Choices:

The President
All people of a state

Right Answer:
All people of a state

Q 33. On what day do we celebrate Independence Day?

Choices:

29th May
4th July

Right Answer:
4th July

Q 34. How many years do U.S representatives stay in office for?

Choices:

2
9

Right Answer:
2

Q 35. Which war was fought by the U.S in the 1800s?

Choices:

The Anglo-Saxon War
The Civil Wart

Right Answer:
The Civil Wart

Q 36. During World War I, who was the president?

Choices:

Woodrow Wilson
George Washington

Right Answer:
Woodrow Wilson

Q 37. Who did the U.S fight against during the Second World War?

Choices:

Germany, Japan and Italy
England and France

Right Answer:
Germany, Japan and Italy

Q 38. Who is given the title of the commander-in-chief of the US military?

Choices:

The President
The Vice President

Right Answer:
The President

Q 39. What is the name of the economic system in the United States?

Choices:

Capitalism
Communism

Right Answer:
Capitalism

Q 40. Which of these is a promise you do not have to make when you become a U.S citizen?

Choices:

Smack yourself on the head
Give up any loyalty to other countries

Right Answer:
Smack yourself on the head

Q 41. What is basic premise of the Declaration of Independence?

Choices:

All men are created equal
To form a perfect union

Right Answer:
All men are created equal

Q 42. Some states have more representatives then others, why is this?

Choices:

It is done by population
They were better states

Right Answer:
It is done by population

Q 43. Which is the longest river in the United States?

Choices:

Missouri
California

Right Answer:
Missouri

Q 44. What was the name of the president during both the Great Depression and World War II??

Choices:

Franklin D. Roosevelt
George Washington

Right Answer:
Franklin D. Roosevelt

Q 45. The Federalist Papers supported a passage of the U.S Constitution. Can you name one of the writers who wrote this paper?

Choices:

Alexander Hamilton
Tony Blair

Right Answer:
Alexander Hamilton

Q 46. What is declared as a right in the Declaration of Independence?

Choices:

The pursuit of happiness
The right to bear fighting

Right Answer:
The pursuit of happiness

Q 47. The U.S flag has 50 stars, why is this?

Choices:

50 is Donald Trump’s favourite number
There are 50 states

Right Answer:
There are 50 states

Q 48. Can you name one purpose of the United Nations?

Choices:

To promote world peace
To promote world wars

Right Answer:
To promote world peace

Q 49. There are many amendments to the Constitution, how many exactly?

Choices:

27
20

Right Answer:
27

Q 50. Wall Street is a very famous Street in the United States, but what is it most famous for?

Choices:

Great hamburgers
For being the financial centre of America

Right Answer:
For being the financial centre of America

Q 51. The land known as North America had other occupants before the Europeans arrived, who were they?

Choices:

Native Americans
Dinosaurs

Right Answer:
Native Americans

Q 52. Bills have to be signed before they become U.S law, who is it that signs them?

Choices:

The President
The Vice President

Right Answer:
The President

Q 53. In the U.S constitution what does ‘freedom of religion’ mean?

Choices:

Any religion goes
All religions are banned

Right Answer:
Any religion goes

Q 54. How many U.S Senators are there?

Choices:

100
5

Right Answer:
100

Q 55. If the senate becomes deadlocked, who is able to cast the deciding vote?

Choices:

The Vice President
The President

Right Answer:
The Vice President

Q 56. When we say the Pledge of Allegiance, what do we promise loyalty to?

Choices:

The United States and its flag
The President

Right Answer:
The United States and its flag

Q 57. At what age must all men register for the Selective Service?

Choices:

18
21

Right Answer:
18

Q 58. Which is officially recognised as a Native American tribe in the U.S?

Choices:

Seminole
Mika

Right Answer:
Seminole

Q 59. What happened during the Constitutional Convention?

Choices:

The constitution was written
A fight

Right Answer:
The constitution was written

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads