Zoo Challenge VideoFacts

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. Let’s start the challenge with a popular creature. Can you match the correct stripes to the animal shown here?

Choices:

Right Answer:


D

Q 2. Can you select the correct hoof for this animal?

Choices:

Right Answer:


D

Q 3. Look deep into my eyes… what animal am I?

Choices:

Fox
Racoon
Cat
Dog

Right Answer:
Fox

Q 4. Can you figure out this fun riddle? We’re thinking of an animal. This animal wears a tuxedo, skates on its belly, and plays in the snow. Which animal is it?

Choices:

Polar bear
Penguin
Arctic seal
Capuchin monkey

Right Answer:
Penguin

Q 5. They say you are what you eat. With that in mind, which animal does not fit with the rest?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
A

Q 6. Which set of wings belong to the freakishly fast insect that can travel over 30 mph and maneuver in any direction in fractions of a second?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 7. In which habitat are you mostly likely to find big horn sheep living?

Choices:

(A) Mountains
(B) Tundra
(C) Desert
(D) Jungle

Right Answer:
(A) Mountains

Q 8. Which of these animals has the closest relation to domesticated cats?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 9. Which animal would you not find in freshwater wetlands?

Choices:

Beaver
Mallard
Tortoise
Barracuda

Right Answer:
Barracuda

There are 2 versions in Question 10

Q 10. Which of these extraordinary animals does not use echolocation to navigate?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q Alt 10. Which of these extraordinary animals does not use echolocation to navigate?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 11. All of these baby animals are called calves except one. Which one is it?

Choices:

(A) Elephant
(B) Cow
(C) Cheetah
(D) Camel

Right Answer:
(C) Cheetah

There are 2 versions in Question 12

Q 12. Which set of horns belong to the African buffalo?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q Alt 12. Which set of horns belong to the African buffalo?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 13. Can you be a “pet detective” and tell us which set of footprints belongs to a duck?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 14. Fluffy, furry, or striped – which tail belongs to a lemur?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 15. Can you solve this fun riddle? Which animal has two eyes in front and many more behind its head?

Choices:

Peacock
Locust
Alligator
Turkey

Right Answer:
Peacock

Q 16. Which of the four animals shown is the only one that won’t hesitate to eat a whole egg?

Choices:

Right Answer:


B

Q 17. True or False: Cells of animals, such as humans, dogs, and fish, come from a domain called Eukaryota.

Choices:

True
False

Right Answer:
True

There are 2 versions in Question 18

Q 18. This animal happens to be one of only a few mammals that cannot jump. Which animal is it?

Choices:

Right Answer:


B

Q Alt 18. This animal happens to be one of only a few mammals that cannot jump. Which animal is it?

Choices:

Right Answer:


C

There are 2 versions in Question 19

Q 19. Of the 8 major levels of classification used to classify animals, what is the name of the category between ‘order’ and ‘genus’?

Type Answer:
Family

Q Alt 19. Excluding ‘domain’, how many major levels of classification do scientists use to classify animals?

Type Answer:
7

Q 20. This animal is notorious for its beautifully melodic calls. What is the proper name of this baby animal?

Choices:

Calf
Cub
Pup
Baby

Right Answer:
Calf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads