Free IQ Test QuizFacts

Please search for your Quiz before sending me your New Quiz link:

Q 1. Which larger shape would be made if the two sections are fitted together?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 2. Which of these animals does not belong in this group? Blue whale, Dolphin, Sea lion, Tiger.

Choices:

Dolphin
Sea lion
Blue whale
Tiger

Right Answer:
Tiger

Q 3. Do you know which example fits into the question mark box?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 4. Which one of these examples makes the best comparison? BROTHER IS TO SISTER AS NIECE IS TO:

Choices:

Mother
Uncle
Nephew
Aunt

Right Answer:
Nephew

Q 5. One word in this list does not belong in the same group. Which word is it: Pound, Dollar, Yen, Tree.

Choices:

Tree
Yen
Dollar
Pound

Right Answer:
Tree

Q 6. What’s next in this sequence? 1, 4, 9, 16, 25 ___ ?

Choices:

42
29
33
36

Right Answer:
36

Q 7. Solve the following analogy: Bees/hive :: Bears/

Choices:

burrow
grove
den
cave

Right Answer:
den

Q 8. What’s next in this sequence? 4, 8, 16, 32, 64, _____

Choices:

128
76
244
130

Right Answer:
128

Q 9. Which letter is next in this sequence? D – G – J – ?

Choices:

N
L
K
M

Right Answer:
M

Q 10. Which of these sea creatures does not belong in the same group?

Choices:

Prawn
Lobster
Mullet
Crab

Right Answer:
Mullet

Q 11. What would you get if you added up all the numbers between 30 and 33 (inclusive)?

Choices:

63
126
90
130

Right Answer:
126

Q 12. If Orange transforms to Egnaro, what does 534106 transform to?

Choices:

601435
146053
610354
401635

Right Answer:
601435

Q 13. Which of the following statements fits the following syllogism?
All bicycles have wheels.
I ride a bicycle.

Choices:

I own a bicycle
My bicycle has wheels.
Only bicycles have wheels
Only some bicycles have wheels

Right Answer:
My bicycle has wheels.

Q 14. Which number should come next in the series? 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13

Choices:

13
21
26
31

Right Answer:
21

Q 15. Rearrange the following letters to find a country and then identify to which continent this country belongs: “NEAGARITN”

Choices:

Antarctica
Africa
Europe
South America

Right Answer:
South America

Q 16. Which of these words fits the meaning of ‘accountable’ most closely?

Choices:

Reckoning
Liable
Narration
Numerate

Right Answer:
Liable

Q 17. Can you unscramble the answers to find out which one matches the picture?

Choices:

LYAPRE
SAEBT
NUTMAU
ENPUTEN

Right Answer:
NUTMAU

Q 18. Maria is taller than George, and Mark is shorter than Maria. Which of these statements is accurate?

Choices:

It is impossible to work out whether Mark or George is taller
Mark and George are the same height
Mark is taller than George
George is taller than Mark

Right Answer:
It is impossible to work out whether Mark or George is taller

Q 19. What do you see in this circle?

Choices:

24
74
21
Nothing

Right Answer:
74

Q 20. James arrives 12 minutes too late for the 14:12 train from Sydney to Melbourne. This train runs every hour at 12 minutes past the hour. How long must he wait for the next train?

Choices:

48 min
60 min
24 min
12 min

Right Answer:
48 min

Q 21. Which color matches the large square?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 22. The Google logo uses several colors. Which color should the ‘L’ be?

Choices:

Green
Red
Blue
Yellow

Right Answer:
Green

Q 23. When you unscramble this word, you get a: UDTCH

Choices:

country
utensil
language
city

Right Answer:
language

Q 24. Choose the word most similar to “Trustworthy”.

Choices:

Resolute
Relevant
Aggressive
Reliable

Right Answer:
Reliable

Q 25. Can you perceive the word in the box?

Choices:

Make
Take
Track
Mark

Right Answer:
Make

Q 26. Which circle is lighter?

Choices:

I don’t know
B
Both are the same
A

Right Answer:
A

Q 27. Continue this pattern: B – E – H –

Choices:

I
L
K
G

Right Answer:
K

Q 28. Finish the sentence: Baby is to Crib as Rabbit is to ?

Choices:

Grove
Burrow
Land
Carrot

Right Answer:
Burrow

Q 29. Which box matches the flower above most closely?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 30. Which of these words has a meaning similar to ‘hungry’?

Choices:

ravenous
prudent
victorious
zealous

Right Answer:
ravenous

Q 31. Which of these cubes does this shape match?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
A

Q 32. Which of these animals does not belong in the same group?

Choices:

Hawk
Deer
Owl
Woodpecker

Right Answer:
Deer

Q 33. Which shape is the odd one out?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 34. Find two words from each group that mean the same thing:

Choices:

Independent and Crutch
World and Sun
Independent and Exultant
Happy and Exultant

Right Answer:
Happy and Exultant

Q 35. Which number doesn’t belong in this series? 3, 7, 13, 18, 21, 25, 29

Choices:

25
18
7
29

Right Answer:
18

Q 36. What is the top view of this shape?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 37. There are 10 visible sides to this shape. What percentage of the visible sides is shaded blue?

Choices:

50%
30%
55%
40%

Right Answer:
40%

Q 38. What is the area of this shape (all answers are in cm2)?

Choices:

28
20
21
22

Right Answer:
22

Q 39. What is the value of the first row?

Choices:

33
45
65
55

Right Answer:
55

Q 40. Following the logic of the first two examples, what is the correct symbol for the square?

Choices:

Right Answer:

Q 41. Which mathematical symbols are required to make this equation equal 38?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
B

Q 42. Which shape do the three pieces make?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 43. Can you figure out which time comes next?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 44. Which number fits in the place of the question mark?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 45. What will this piece of paper look like open, when it is cut in such a way?

Choices:

Right Answer:

Q 46. Which image fits the question mark?


Choices:

 

Right Answer:

Q 47. Work out what the circle is equal to

Choices:

10
3
5
7

Right Answer:
3

Q 48. Look at A and B to work out what D should be.

Choices:

1
2
3
4

Right Answer:
1

Q 49. Look at the top example to see what the shape become when it is folded over. Using the same logic, what will the bottom shape become?

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
C

Q 50. From the numbers and patterns, can you figure out what goes in place of the question mark?

Choices:

7
4
2
1

Right Answer:
1

Q 51. Click the PLAY button and watch the video. What number is the last car parked on?

Choices:

05
34
87
65

Right Answer:
87

Q 52. In this video question, both your logical and mathematical ability will be tested.

Choices:

A
B
C
D

Right Answer:
D

Q 53. Having a well-constructed plan is the key to success! Watch the following video to find the right answer.

Choices:

4 minutes
5 minutes
7 minutes
3 minutes

Right Answer:
4 minutes

Q 54. Time to embark on a challenge! Let´s start the game by deciphering secret codes from enemy spies. Watch the video to get the information to solve the challenge.

Choices:

Secret
Attack
Wednesday
Execute

Right Answer:
Attack

Q 55. Click the PLAY button below and watch the video. This is a test for your math ability, Let’s start!

Choices:

6
7
8
10

Right Answer:
8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads